2023.04.26

2023-ųjų naujienų apžvalga Baxter viloje

Dalintis

Milano dizaino savaitės metu duris atvėrė Komo ežero prieglobstyje esanti Baxter vila. Kaip ir praėjusiais metais, gamintojas šioje viloje pristatė pavasario naujienas.

2023-ųjų įkvėpimą Baxter apibūdina, kaip ryškių spalvų ir medžiagų kontrastą primenantį Andy Warhol drobes. Brutalizmo formų ir spalvų motyvai panašūs į Le Corbusier interjerus, todėl gamintojas įsitikinęs, kad naujoji kolekcija, tai nutolusių pasaulių konvergencija, kuri tarsi požeminė upė apjungianti kūrybines gelmes ir galiausiai išnyra septintojo dešimtmečio motyvais.

Šis laikmetis pasižymėjo maištaujančiu laisvės troškimu, potraukiu į drąsias, spontaniškas idėjas ir alternatyvių kelių paieškas į modernų, platų dar nepatirtą pasaulį. 2023-ųjų Baxter kolekcijoje šios idėjos persidengia su Baxter dizainerių asmenine patirtimi ir kūrybos stiliumi.

Naujoje kolekcijoje komforto ir neformalumo pojūčiu dvelkiantys, dizainerio Christophe Delcourt darbai: JODIE ir ELLI kėdės, JULIETTE sofos konfigūracijų gausa ir marmuro raštu pakerintis KATE stalas. Sunku nepastebėti italų dizainerių Draga & Aurel kūrinių: laikmečio estetiką atspindinti JO minkštų baldų linija, kavos staliuko ir knygų lentynos DUNE. Vieni iš naujosios kolekcijos akcentų – Italijoje įsikūrusios studijos Studiopepe chromuotos vamzdinės konstrukcijos kėdė SO FAR ir SO GOOD fotelis.

Spalvų paletė išsiskiria itin ryškiais ir netikėtais atspalviais. Sunku nepastebėti drąsaus NABUCK ELECTRIC mėlynumo, AQUAMARINE gaivos ir POLISH DEEP paslapties. Natūralaus akmens ieškotojus gali pradžiuginti HONEY ONYX gintarinė šiluma, elegantiškas TRAVERTINO SILVER arba provokuojantis BRUSHED GRAND ANTIQUE D’AUBERT. 2023-ųjų lauko baldų kolekcijoje iš karto pastebėsite naujuosius juodos ir pelenų atspalvius, kuriuos gamintojas pasirinko derinti su šių metų akcentine, mėlyna spalva.

BAXTER

IŠSKIRTINIS ITALIŠKAS DIZAINAS

Baxter istorija – 100% itališka, tačiau kupina kosmopolitiško požiūrio ir drąsiai interpretuojanti angliško dizaino braižą. Baxter siekia kurti jausmą, ypatingą nuotaiką ir patirtį, gimstančią žiūrint, liečiant ir pasineriant į jų kūrinius.

Kompanija, įkurta aristokratijos baldų meistryste garsėjančioje Komo ežero žemėje, iki šių dienų puoselėja senas odos apdirbimo tradicijas. Šis procesas itin sudėtingas, tačiau tokiu būdu išgaunama išskirtinė odos kokybė ir unikalumas.

Asmeninis dėmesys gamybos eigai ir kiekvieno kliento poreikiams leidžia kontroliuoti galutinio produkto kokybę iki smulkiausių detalių. Baxter magiją kuria ne tik meistriškumas, apgalvotos formos, preciziškas, šiuolaikiškas dizainas – kompanijos stiprybė yra naudojamos natūralios medžiagos, kurioms taikomi aukščiausi standartai.